Organist gezocht

De Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek
zoekt een organist (m/v )

Wie zijn wij

De Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek is een veelkleurige gemeente binnen de PKN.

Deze is ontstaan op 8 januari 2017 na een fusie tussen PG Bathmen en PG Okkenbroek en heeft twee kerken. Kerkmuziek heeft een belangrijke plaats binnen de gemeente en diverse vieringen in Bathmen en Okkenbroek. In de zondagse eredienst is Liedboek 2013 de basis.

Er is een actieve cantorij in de Dorpskerk van Bathmen. De cantorij zingt ca. 10 keer per jaar; met enige regelmaat wordt medewerking verleend door andere instrumentalisten.

Voor de ere-, rouw- en trouwdiensten in met name de Dorpskerk van Bathmen zoeken we een organist. Naast de zondagse vieringen zijn er gedurende het winterseizoen twee maal per maand oecumenische vespers; de organist verleent aan een deel van deze vespers zijn medewerking.

De kerk in Bathmen bezit een neogotisch monumentaal orgel met Hoofdwerk en Bovenwerk dat in 1876 is gemaakt door H.G. Holtgräve uit Deventer. In 1976 en 1994 is het orgel gerestaureerd. In deze kerk staat tevens een Elbertse kistorgel uit 2001 en een vleugel.

De kerk in Okkenbroek bezit een orgel dat in 1915 door J. Proper werd gebouwd met 18de-eeuwse onderdelen uit Blaricum.

orgel in Okkenbroek

orgel in Okkenbroek

orgel in Bathmen

orgel in Bathmen

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over onze gemeente zie: www.pgbathmen.nl en www.pgokkenbroek.wordpress.com.

Functieomschrijving

De functie van organist omvat de algemene leiding voor de kerkmuziek tijdens de erediensten en een aantal bijkomende vieringen. De organist is lid van de taakgroep Vieringen.

De organist draagt zorg voor de vulling van de speelroosters samen met het College van Kerkrentmeesters en ziet toe op het onderhoud van de orgels in Bathmen en Okkenbroek.

Gewenste bevoegdheidsverklaring: tenminste II voor organist of daarmee vergelijkbare opleiding.

Wij verwachten dat de nieuwe organist kerkelijk meelevend is, bij voorkeur lid van de Protestantse Kerk in Nederland.

Honorering

De functie is op basis van minimaal 2 erediensten per maand. Bijkomende vieringen, vergaderingen en extra voorbereidingen worden apart vergoed. De vergoeding is in overeenstemming met de Generale regeling op basis van de kerkmusicus-vrijwilligersregeling waarvoor per dienst een vergoeding zal gelden. De maximale honorering zal zijn conform functieniveau II.

Procedure

Uw sollicitatiebrief kunt tot uiterlijk 20 april 2017 richten aan de secretaris van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek: secretariskerkrentmeesters@pgbathmen.nl.

Het College van Kerkrentmeesters laat zich bijstaan door een commissie van advies. Een proefspel kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. Anton Ploeg, secretaris van het College van Kerkrentmeesters, email: secretariskerkrentmeesters@pgbathmen.nl, tel: 06-10438225. Of met onze vorige organist, dhr. Theo Tobé, email: thtobe@planet.nl, tel: 06-22958668.